Araddion

Fenséges AraddionLétezik egy másik világ, egy másik univerzum, mely az átlagos emberek számára elérhetetlen. Itt még tombol a mágia, és különlegesebbnél különlegesebb lények élnek szabadon, anélkül, hogy bárki is megzavarná nyugalmukat. Az emberek 4 hatalmas városban élnek, melyek a fő pontok a világukban. Ezek a városok Aralen, Deridia, Nilena és Targalla. Ezeken kívül sok kommuna létezik, melyben apróbb népcsoportok harcolnak az életben maradásért, és akik próbálnak teljesen kívülállóként élni a politikától.

Deridia egy nagyon különleges, híres ámde veszélyes városa Araddion világának. Deridia mellett húzódik ugyanis a Loeron-hágó, melyen túl már a sárkányok birodalma található. Deridia egy gyönyörű hídváros, melyet mindenhol átszel a Weridia nevű sebesen hömpölygő folyó. A várost az első sárkánylovasnak készülő mágus katonák alapították. Eleinte még csak egy aprócska falu volt a folyó mellett, ám ahogy egyre több sárkánylovas tanonc lett, úgy nőtt a város is, melyet keresztül kasul jár a Weridia. A kis városkából a birodalom egyik legnagyobb városa lett és ugyanúgy otthon ad a kereskedőknek, a tudósoknak, ahogyan a sárkánylovas mestereknek és tanoncaiknak. A hágón túl élnek a sárkányok, melyekből ki tudja hány fajta és féle létezik. Emberek és sárkányok között mindig is béke honolt, és mindig is tisztelte egymást a két faj. Így lehetséges, hogy a legelső sárkánylovas, Kol meg tudott szelídíteni egy igazi aranysárkányt. Azóta Deridia ad otthont a legnagyobb, és egyetlen sárkánylovas akadémiájának, melyet Kol-ról neveztek el Koldrago-nak. A városban minden naposak a sárkányok, a repülő lovasok gyakorlatozása és néha egy-egy ház felégetése. Nem életbiztosítás itt lakni, de a város látványáért megéri ide utazni. A sárkányok a hágó barlangjaiban élnek, a lovasok pedig vagy velük hálnak, vagy a hágó oldalába létesített kupola alakú épületekben. Az akadémia 5 éves, és nem mindenkiből válhat igazi sárkánylovas. Akit visszautasít egy sárkány, az örökre elhagyja Deridia gyönyörű városát, de vannak olyanok, akik annyira szeretik a sárkányokat, és annyira reménykednek, hogy egyszer eljön a társuk, hogy letelepednek a gyönyörű hídvárosban és ott élik életüket - általában halálukig magányosan.


Targalla Araddion  legősibb városa, és talán a legveszélyesebb is. A politika és a hierarchia kialakulása előtt alapították, mikor is különböző vándornépek döntöttek úgy, hogy letelepednek ezen a csodálatos vidéken. A város egy völgyben található, melynek földje igencsak jó minőségű, és ahol mindenféle növény megterem. Az éghajlat tökéletes, a nap egész évben süt és a csapadék mennyisége is elegendő ahhoz, hogy ne legyen szárazság. Pár évszázada azonban az éghajlat változáson esett át. A bő csapadékkal teli hónapok száma megritkult, és a száraz időszak kitolódott. Volt hogy hónapokig nem esett eső, ez pedig nem csak a növényeket, és állatokat, hanem az embereket is megviselte. A nap ellen való védekezés miatt hatalmas falakat emeltek, hogy azok is árnyékkal szolgáljanak, és ezzel egy időben labirintus szerűvé varázsolták a régen oly csodálatos várost. A falak azonban nem csak a napsugarakat szűrték ki. Rengeteg sikátor alakult ki, emberek költöztek a csatornákba, és szinte mindennapossá váltak a lopások. Mára a legveszélyesebb várossá nőtte ki magát, hiszen profi bérgyilkosokat, félszerzeteket és kétes hírű embereket találhatsz itt, akik talán még az anyjukat is eladnák egy-két aranyért. 


Nilena Araddian méltán legszebb városa. Messze nem olyan régen született, mint Targalla, de az itt lakó tünde népek káprázatossá és felejthetetlenné tették. A város abszolút különleges, a levegő városának is nevezik. Nevét elhelyezkedéséről kapta, ugyanis egy, az égen lebegő sziklán helyezkedik el. A várost a szikla masszív és erős pereme védi, és állandóan napsütéses. A szükséges dolgokat cserekereskedelemmel szerzik meg, hiszen hihetetlen mennyiségű energiát tudnak begyűjteni, azt pedig a számukra hiányzó cikkekre cserélni. A városba jutást hatalmasra nőtt virágok segítik, melyek apró buborékot képeznek a ráállók körül , és engedik a levegőbe azokat, akik el szeretnének látogatni ide. A városban rend, és béke honol, lopás, csalás, és a bűnözés egyáltalán nem jellemző. Nilena népe rend és békeszerető , akik mágiában szerzett tudásuk miatt messze kiemelkedőbbek az átlagos embereknél. Lakosságuk nagy részét tündék és azokkal rokonlények alkotják, akik mind bámulatosan szépek, és kecsesek. Imádják a természetet, abszolút harmóniában élnek vele, és hatalmas becsben tartják a sziklát, melyen élhetnek. Istenként tisztelik, már-már szent földként, hiszen annak köszönhetik otthonukat. Nem véletlen tehát, hogy hatalmas templom áll a város közepén, mely immár nagy örömmel fogadja azokat a mágus tanoncokat, akik nagyobb szinten szeretnék ezt  a tudást űzni. Örömmel tanítanak, nem akadémiai keretek között, inkább csak jó szándékkal vezérelve. Ha segítséget kérsz, és lelked tiszta, biztos hogy lesz egy vállalkozó szellemű tanítómester, aki megismerteti veled a varázslat csínját-bínját. 


Aralen a Jégbirodalom. Sok történet kering erről a méltán titokzatos városról, és a legtöbbször ez a gyermekeknek szőtt történetek helyszíne. Igazságos Darius király szülőhazája, és mint olyan, a négy város közül talán a legkiemelkedőbb. A hőmérséklet soha nem megy fagypont felé, igaz vannak napsütéses órák bőven, meleg azonban még sincs.  Sokszor esik a hó és az itt élőknek meg kell küzdenie az örökös fagyással, a jéggel, és az esetenkénti halálosan hideggel is. Talán éppen ezért a sok viszontagságért olyanok az itt élő emberek amilyenek: kitartóak, határozottak, erősek, büszkék. Itt található Araddion leghíresebb, és egyetlen olyan akadémiája, ahol harcosokat képeznek. Az itt tanulók elsajátíthatják a kétkezi harcművészeteket, azt hogy hogyan tudják a lelküket teljesen megszilárdítani, és hogy mik azok a tulajdonságok, melyekkel hazájukat a végsőkig és a legtökéletesebben tudják szolgálni. Az itt élő emberek erős jellemek, szinte teljesen megtörhetetlenek. Hisznek abban, hogy van miért élni, és hogy lehet egy szebb és jobb jövőt létrehozni közösen munkálkodva. Azonban hiába minden szép eszme, sokuk erőszakos jellem, és inkább a kétkezi harcokkal tudja a konfliktusait megoldani. Tehát nagyon fontos, hogy egy Aralen harcost nem jó feldühíteni! Nem legyőzhetetlenek, és a túlzott harciasság nem is jellemző mindenkire, azonban van hogy előbb ütnek, és csak utána kérdeznek! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése