2013. december 30.

Prológus



Hogy milyen érzés a halál? Nos, nem éppen kellemes… Legalább is Shayn számára egyáltalán nem volt az. Még most is teljesen tisztán emlékszik minden egyes másodpercre, az éltető fájdalomra, arra, hogy milyen hangosan, és hirtelen dobbant meg a szíve. A szíve, mely eddig csak a maga kis csendességében létezett - tökéletes fény valójának legmélyebb bugyrában, védve és óvva, a világ fájdalmaitól és attól, hogy az enyészetté váljon.

Öreg, kiszáradt bőrű, görbe ujjak ölelték körbe arcát, mely ettől az intim közelségtől még inkább felragyogott. Az idegen kezek között szinte már szikrákat szórt ködszerű lénye, mintha csak egy hullócsillag lenne, melynek fénye az utolsó, erőteljes rohammal zuhan a semmi felé. Ajkai elnyíltak, száját hangos sikoly hagyta el, és akkor… valami történt. Teste érzővé vált, az ujjak immár nem csak a feje mellett időztek - minden egyes ízület a hajába bújt, fájó energia bizsergette bőrét és a lány végre érzett! Mindent, melyet eddig a világ, a sors megtagadott tőle! Szemét könny töltötte el, majd a sós, csillogó cseppek úgy gördültek végig porcelánszín arcán, hogy útjuk során bőre immár megszűnt átlátszó lenni. Alakja már nem csak derengett, hanem létezett, hús-vér valójában! Végre visszakapta a testet, melyre oly régóta sóvárgott! Az örökös magány, egyedüllét és a test nélküli élet marcona pillanatai, egy másodperc alatt pukkantak szét, mint egy szappanbuborék. Testét zokogás rázta, mely az öröm ilyetén megnyilvánulása volt… majd hangosan felsikoltott, de immár a fájdalomtól. Az előbb még életet adó kezek immár nem szerették többé, hanem bántották! Mohón túrtak szőke tincseibe, és húzták magukhoz még közelebb. Az idegen Jeges lehelete Shayn arcát súrolta, vágyait ajkába sóhajtotta, a lány pedig tiltakozva próbált távolabb kerülni tőle! Hiszen a fényét már megkapta, mit akarhat még?! Immár neki adta az örökkévalóságot, és így, halandóként fájdalmas felismerések közepette küzdött életéért.  Hiszen azt nem veheti el! Nem most, mikor végre mindent megtapasztalhatna!

Szemét lehunyva próbálta a külvilágot mind inkább kizárni. Igyekezett nem gondolni szavaira, a fájdalomra, és próbálta nem kétségbeesetten követelni Caiust. Hol van? Hisz Itt kellene lennie! Igazából túl sok ideje nem volt arra, hogy ezt végig gondolja. A hatalmas, színes, mozaikokból kirakott ablakok, pont úgy peregtek le mögöttük, mintha csak homokból lennének. Egy sárkány ordítása hallatszott, félelmetes üvöltés, és perzselő forróság, mely próbálta megzavarni az éppen a lánnyal történő tortúrát. A távolból hallotta Caius hangját, hallotta édes baritonját, melyet mindennél jobban szeretett, és immár kapálózva próbált szabadulni. A szabadságra vágyott, arra, hogy végre ne csak hallja, hanem, hogy érezze is! Akarta, hogy a fiú megérintse, hogy végre fejét mellkasán nyugtassa, hogy keze végigsimítson a hátán! Érezni akarta az apró lúdbőrzést, melyet egy érintés nyomán érezhet egy nő, és végre, először csókolni vágyta! Csókolni elfúlón, lázas szenvedéllyel, soha abba nem hagyva, mintha csak ezen az édes pillanaton múlna az élet, a jövő, a múlt! Érezni akarta a bőrének melegét, az egymásba gabalyodó testek rándulását, és zavartan akart nevetni a saját ügyetlenségén…

Kapálózva próbált szabadulni, ám egyszerűen képtelen volt a szorításból kiutat találni. Ajkai közül kétségbeesett sikítás tört utat magának, azonban nem hagyta, hogy Shayn túl sokáig zajongjon. Magához rántotta, és görcsösen megmarkolta a csuklóját. Keze bilincsként tartotta fogva, és a lány képtelen volt a szabadulásra. Szíve kétségbeesett, rab madárként verdesett mellkasában, majd mikor az idegen ajka hozzá ért, egy hatalmas dobbanással mondott búcsút a létezésnek. Még egy pillanatra látta Caius arcát, ahogy próbál egyre közelebb férkőzni, hallotta, ahogy a nevét kiáltja, látta könnyektől csillogó lélektükreit, azonban a lány lelke már valahol messze járt…

Teste egy tompa puffanással ért földet a piszkos padlón, szeme üvegesen meredt a semmibe. A fájdalom, mely eddig átjárta testét, immár teljesen megszűnt… pont úgy, mint a körülötte lévő külvilág… Caius… és a sötétség….

8 megjegyzés:

  1. Tetszik ahogy fogalmazol, nagyon szép szavakat használsz! :)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Khyira!

    Nagyon örülök, hogy rátok találtam, mert úgy érzem ez egy ígéretes történet lesz, és mindenképpen maradok olvasni. Alig találtam szavakat a karakter- és világismertetők elolvasása után, mert amit Ti itt kitaláltatok, hát, bámulatos. Csakis gratulálni tudok hozzá!:)

    Nagyon szépen fogalmazol, és bár kicsit kurta hosszúságú volt az első fejezet - bár én inkább Prológusnak nevezném -, magával ragadott, teljesen úgy éreztem, mintha egy könyvet olvasnék. Nagyon kíváncsi vagyok miképp fonódik össze a két főszereplő élete, és a végén mi történik Shaynnel, a fénylánnyal!? Fel is iratkoztam, és érdeklődnék, hogy hol tudnék nektek/mindkettőtöknek egy e-mailt írni, mert fel szeretnélek benneteket kérni valamire, de nem tudom, hogy külön-külön írjak-e, vagy van esetleg közös e-mail címetek?

    Várom a folytatást, és további jó írást kívánok!
    Carlie

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Carlie!
      Köszönjük a kedves szavakat, és szerintem mindkettőnk nevében nyilatkozhatom azzal kapcsolatban, hogy igyekszünk egy különleges és nem mindennapi történettel előrukkolni. :) Igen, én is éreztem, hogy az egy oldal nem feltétlenül az a hosszúság, mely teljes egészében megfelel a történet falóknak (:D), de egyrészt tudatosan akartam így felkelteni a figyelmet, másrészt, itt és most megígérem, a következő már hosszabb lesz! ^^ Elérni pedig el tudsz minket a dobo.kata85@gmail.com e-mail címen. :)

      Törlés
  3. Egyszerűen nem találok szavakat! Gyönyörű a fogalmazás, Carlieval teljesen egyet értek! :) Izgatottan várom, hogy mi lesz! :)

    VálaszTörlés
  4. Reggel találtam meg a linket a bloghoz, és elraktam így estére, mondván: munka előtt ne kezdjünk el semmit, ami lehet, hogy erősen haza húzhat. Pláne ne pénteken. Pénteken soha! Most, hogy elolvastam, egy mondat jutott csak eszembe, és most vulgáris leszek, de ne ítélj el, már legördült a torkomon egy citromos soproni a hétvégét ünnepelvén: "Így kell prológust írni bazdmeg!". Nem a fogalmazás miatt tartom jónak, hanem a történetvezetés... Hát ez kegyetlen, a cica rúgja meg! (Nem írok több rondaságot, mert ahhoz még nem ittam elég sört.) Izlésesen felvezetsz már egy kiskosárnyi lényt, kinyírod a potenciális szerelmi szálat... Bevállaltad az hétszentség. :D Nah, hát úgy érzem, hogy erre érdemes rákészülni még egy sopronival. :D

    VálaszTörlés
  5. Szia!! Nos hát nagyon szépen köszönöm a dicsérő szavakat, igyekszem majd a későbbiek folyamán is tartani az általad említett szintet. Mondjuk a történet egy része már megvan,, jelenleg átdolgozás alatt áll, de hétfőn már átírva ismét meghozom az első részt. :) Remélem velem maradsz, akár sopronival, akár anélkül! :)

    VálaszTörlés
  6. Atya Úr Isten... Ez valami fantasztikus volt! Oh szent eg! Annyira magavalragado volt, egy reszem ugy erezte mintha o élte volna ezt meg! Egyebkent imádom a sarkanyokat ( lanyletemhez kepest)

    VálaszTörlés